header.jpg

National Insurance number ügyintézés

2020. december elején újra beindult a Covid miatt március óta szünetelő NI szám ügyintézése Angliában.

Legfontosabb tudnivalók 

2020. december elején újra beindult a Covid miatt március óta szünetelő NI (national insurance) szám ügyintézés az alábbi telefonszámon: 0800 141 2075. https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number

Az ügyintézés feltétele, hogy rendelkezz pre-settled státusszal. Az ügyintézéshez továbbá személyes adatok, útlevél és lakcím szükséges.

Az NI szám igénylése ingyenes. Fontos azonban megjegyezni, hogy az interneten találhatók olyan ügynökségek, akik helyetted végzik a telefonálást és pénzt kérnek  (kb. 60 GBP) a szolgáltatásért. Ha a kormányzati vonalat hívod te magad, biztosan nem fognak pénzt kérni tőled! Ha segítségre van szükséged az ügyintézésnél, csak akkor kérj fel ügynökséget, ha nincs akkor viszont felesleges pénzt kiadni azért a szolgáltatásért, amit te magad is elvégezhetsz. 

(Fontos tudni, hogy NI szám nélkül is munkába állhatsz a jelenlegi, Covid miatt hozott szabályok szerint, de a munkaadók nem szeretik az NI hiányából fakadó plusz adminisztrációt, ezáltal lehet, hogy nehezebb dolgod lesz állást találni...)

Ha már évekkel ezelőtt dolgoztál Angliában, de elfelejtetted az NI számodat, itt kikérheted újra:

https://www.gov.uk/lost-national-insurance-number

Ha kérdésed van...

További kérdések esetén olvasd át a csatolt linkeket vagy kérdezz az Angol-Magyar Fórum e-mail címén vagy facebook oldalán.

© 2023 by Sphere Construction. Proudly created with Wix.com

  • Facebook
  • Linkedin
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now