Légi járattörlések

Számos légitársaság megritkította a UK területéről induló és oda érkező repülőjáratait, néhány ország leszállási tilalmat hirdetett a UK járatokra, ennek következtében a lefoglalt utazások törlésre vagy módosításra kerülnek a légitársaság által.

Legfontosabb tudnivalók 

Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogy fapados légitársaságok gyakran nem tájékoztatják emailben az utasokat a törlésről, különösen akkor, ha alapáras a jegy és nem tartalmaz feláras kiegészítő szolgáltatásokat. Javasolt, hogy mindenki, akinek beutazási tilalommal érintett foglalása van, időnként lépjen be az adott légitársaság weboldalán létrehozott fiókjába és ellenőrizze a foglalás állapotát. Nem ritka, hogy indulás előtt néhány órával jelzik a törlést a fiókban, amire azonnal reagálni szükséges, még a járat indulási időpontja előtt. Ha ekkor nem jelzed az átfoglalásra vagy visszatérítésre irányuló kérelmedet, az  indulási időpontban a foglalás eltűnik a fiókból, már nem kérhető módosítás, és még a további ügyintézés is nehézkessé válik. Ha te magad kezdeményezel módosítást, vedd figyelembe hogy az költségekkel jár és szintén a járat indulása előtt (legkésőbb 2-3 órával előtte) el kell végezni. A szabályok légitársaságonként eltérhetnek és hogy mi a teendő törlés esetén, függ a választott jegytípustól is. Fontos, hogy ments le minden, bizonyító erejű dokumentumot a levelesládádból, ami a foglalással kapcsolatos (visszaigazolás, számla stb.), szükséged lesz rájuk a későbbiekben.

Ha problémád adódik a jegy árának visszatérítésével, keresd fel a légitársaság telefonos ügyfélszolgálatát. Ha ez sem jelent megoldást, akkor fordulhatsz a bankodhoz kérelemmel a jegy árának visszatérítésére. Ha egyik helyen sem kaptál segítséget, fordulhatsz még az európai vagy a tagállami fogyasztóvédelmi szervhez.

Hasznos linkek: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_hu.htm

https://www.magyarefk.hu/hu/

Ha kérdésed van...

További kérdések esetén olvasd át a csatolt linkeket vagy kérdezz az Angol-Magyar Fórum e-mail címén vagy facebook oldalán.

© 2023 by Sphere Construction. Proudly created with Wix.com

  • Facebook
  • Linkedin
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now